Anti-fouling

Een anti-fouling behandeling.

Anti-fouling is speciale onderwaterverf en met een anti-fouling behandeling beschermt u uw boot tegen aangroei. Het doel is dat plantjes en algen op het onderwaterschip worden geweerd zodat de conditie van uw boot optimaal blijft. Beekman Watersport kan uw boot behandelen met de juiste anti-fouling om aangroei te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen.

Het is verstandig uw boot een osmosebehandeling te laten ondergaan, ook wanneer u net een nieuwe boot heeft gekocht. Beekman Watersport kan deze behandeling voor u doen zodat u met een gerust hart te water kan gaan. Met deze behandeling lokaliseren onze specialisten de gevoelige plekken, leggen we de gelcoat bloot tot op het glasweefsel om dit weer te herstellen met epoxy. Hierna wordt de hele romp afgewerkt zodat er geen water meer kan doordringen. De romp krijgt zo een ondoordringbare beschermlaag over de bestaande gelcoat heen. Uw boot is nu goed beschermd!

 

Bescherm uw schip tegen aangroei.

Er is een verschil tussen gewone onderwaterverf en antifouling. Verf slijt namelijk gedurende het vaarseizoen. Wanneer er specifieke aangroei werende middelen zijn toegevoegd aan de verf spreken we van antifouling. Hierbij kun je denken aan biociden, koper of chloorrubber. Er is zachte antifouling met een zelfslijpend karakter, maar ook een harde anti-fouling. Kortom, er is nogal wat verschil in soorten anti-fouling. Daarnaast zijn er ook specifieke regels over welke antifouling wel mag en welke niet. Om onnodige boetes te voorkomen adviseren wij u dan ook om naar een specialist te gaan om een passende antifouling behandeling voor uw boot te verzorgen. Uiteraard kan Beekman Watersport u hiermee helpen.

Het Service Center van Beekman Waterport

Bent u op zoek naar een specialistische partij die uw boot van een antifouling behandeling kan voorzien? Met ons team van specialisten en jarenlange ervaring helpen wij u graag! Kom hier in contact met één van onze specialisten.